fbpx

WIN EEN LOVESHOOT t.w.v. € 200,-

DIT IS DAAN ♥
TROUWFOTOGRAAF
UIT SCHIEDAM

Ook Vader & Voetballer & Grillmaster & Netflixer
OVER DAAN

PERSOONLIJK

Mijn verhaal
Hoi! Ik ben Daniel, maar iedereen noemt me Daan. 34 jaar geleden deed ik mijn ogen voor het eerst open in Sri Lanka en ben ik zes weken later geadopteerd door twee Rotterdammers. Inmiddels ben ik 11 jaar samen met mijn lieve vrouw en hebben we een mooie dochter op de wereld gezet.

Naast het gezinsleven is voetbal een echte passie van mij. Op mijn zesde ben ik gaan voetballen en ik houd er nog steeds van. Net als van barbecueën, spelletjes spelen (vooral Catan) en series kijken zoals Game of Thrones, Suits, La casa de Papel en Vis a Vis. Ohja en iets met fotografie!

Liefde voor fotografie
Dat begon tijdens mijn opleiding aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Daar is mijn liefde voor fotografie ontstaan. Rekening houden met compositie, licht en het onderwerp terwijl je tegelijkertijd de cameratechnieken onder de knie moest krijgen. Er was zoveel te leren. En wat kan je er veel creativiteit in kwijt! Inmiddels, 10 jaar later, ben ik trouwfotograaf. Ik ben zo blij dat ik dit mag en kan doen!

Spiegelreflexcamera
Mijn vrienden Joery en Ray gingen in 2010 met hun familie op vakantie naar Orlando en ik mocht mee. Daarna zouden mijn vriendin (die bij mij in de klas zat) en ik naar Aruba gaan om een half jaar stage te lopen. Met die twee reizen in het vooruitzicht was 1 ding zeker: ik wilde sparen voor een spiegelreflexcamera.

Eerder dat jaar liep ik stage in Charlois bij marketingbureau Nultien180. Tijdens de lunch gingen de andere stagiaires elke dag lekkere broodjes halen. Ik nam brood van thuis mee en spaarde o.a. op die manier mijn eerste camera bij elkaar. Ook kocht ik twee boeken over fotografie en heb deze grondig bestudeerd en toegepast tijdens mijn reizen. Fotografie was niet meer weg te denken uit mijn leven.

bruidsfotograaf-mijnverhaal-daan
Trouwfotograaf Daan met gezin

Het roer om
Na het Grafisch Lyceum heb ik verschillende banen gehad als grafisch vormgever en multimedia designer. Fotografie was er altijd wel een onderdeel van, maar voor mij nog veel te weinig. Drie jaar geleden gebeurde er veel in mijn leven. Mijn vriendin, met wie ik inmiddels getrouwd was, werd zwanger en mijn moeder werd ziek. Drie maanden na de geboorte van mijn dochter, overleed mijn moeder. Door deze heftige gebeurtenissen ben ik een aantal dingen gaan beseffen.

Ten eerste is het heel belangrijk om tijd door te brengen en er echt te zijn voor de mensen van wie je houdt. Ten tweede wilde ik actief gaan werken aan mijn eigen geluk. Dingen doen die ik echt leuk vind en waar ik energie van krijg. Mijn vaste job als designer paste daar niet meer bij. Ook was ik met voetbal gestopt om zoveel mogelijk bij mijn moeder te zijn. Het roer moest om. Ik ben weer gaan voetballen en heb mijn vaste contract opgezegd. De focus ging vol op fotografie.

Fotowedstrijd
En niet zonder succes, zo bleek! Ik zag elk jaar de Photomasters fotowedstrijd voorbijkomen op internet. Er moest een set van vijf foto’s ingestuurd worden en dan werden er uit de inzendingen, vanuit de hele Benelux, 11 prijswinnaars gekozen. Ik trok de stoute schoenen aan en besloot mee te doen. Tot mijn verbazing viel ik gelijk in de prijzen.

Trouwfotografie, een feest om te doen
Het allermooiste aan deze erkenning was dat ik nu echt het besef had gekregen dat fotografie is wat ik wil doen. Via verschillende Facebookgroepen ben ik in contact gekomen met modellen, make-up artists en videografen. Hier doe ik nu nog steeds veel leuke fotoshoots mee. Toen een vriendin mij vroeg om haar bruiloft te fotograferen, merkte ik nog iets. Portretfoto’s maken is leuk, maar een bruiloft fotograferen is pas écht geweldig! Alles wat bij een bruiloft komt kijken geeft mij energie. Meedenken in de planning, tips geven aan het bruidspaar, het vastleggen van alle verschillende emoties en veel vrolijke gezichten. Echt een feest om dit werk te mogen doen!