Kinderen op je bruiloft

Hoe zit het met kinderen op je bruiloft? Lees hieronder waarom je de kleintjes er wel of juist niet bij zou willen hebben, waar je rekening mee moet houden en wat de mogelijkheden zijn. 

Wel of geen kinderen op je bruiloft?
Als fotograaf zeg ik: ja! Door de pure emoties die niet worden ingehouden zijn ze de helden van vele trouwfoto’s. Een verwonderlijke blik naar de bruid die in hun ogen een echte prinses is, een trotse lach na een complimentje over hun kleding of de manier waarop ze dansen wanneer ze muziek horen.

Voor de foto is elke emotie mooi. En helemaal in schattige trouwkleding!

kinderen op je bruiloft: aankomst

leuke kinderkleding voor op een bruiloft

bruidsmeisje in schattig jurkje

Alleen wil je als bruid dat sommige emoties wél worden ingehouden. Verveling wanneer de ceremonie te lang duurt, ongeduld omdat ze willen rennen op de gang of gehuil om iets terwijl jullie net de trouwgeloftes willen voorlezen of elkaar het ja-woord gaan geven.

Jonge kinderen op je bruiloft blijven natuurlijk ook niet tot het eind van het feest. Het zou zonde zijn als de helft van je gasten zegt: ‘we moeten gaan, want de kids moeten naar bed.’

Gelukkig zijn er genoeg oplossing voor kinderen op je bruiloft!

Veel trouwlocaties hebben een speelruimte voor de kids. Soms is er zelfs toezicht via de locatie. Zelf een oppas regelen kan natuurlijk ook. En ken je de wedding-nanny al? Er zijn bedrijven zoals La Nou Nou die een veilige plek op locatie bieden, waar de kinderen samen met vakbekwame nanny’s een geweldige dag beleven.

kids op je bruiloft: meisje

Met wat meer planning is het ook te regelen dat de kids voor het feest naar huis of naar de oppas worden gebracht. Zo zijn ze er overdags wel bij en kunnen de ouders ‘s avonds genieten van het mooie feest!

Hoe meer je meedenkt met de ouders, hoe beter de sfeer op je bruiloft!

bruiloft sfeer polonaise

Wat zeg je als je liever geen kinderen op je bruiloft wil?
Kinderen horen bij het gezin. Sommige ouders gaan er dan ook van uit dat de uitnodiging voor het hele gezin is. Als je dit niet wilt dan moet je dit echt goed duidelijk maken.

Zet op de uitnodiging duidelijk dat het alleen voor volwassenen is. Niet iedereen vindt dit leuk om te horen. Het is ook begrijpelijk dat je als ouder je kids het liefst bij je hebt.

Bel ze daarom na het versturen van de uitnodiging om uit te leggen wat jullie gedachte is over een bruiloft voor volwassenen. Uiteindelijk is het jullie dag en aan jullie om hem in te vullen zoals jullie dat willen.

Hoe laat je weten dat er wel kinderen welkom zijn bij je bruiloft?
Zet het sowieso op de uitnodiging! Daarnaast kan je nog via WhatsApp of je trouwwebsite laten zien wat voor leuks (speelhoek, springkussen enz.) je voor de kinderen geregeld hebt.

Is er een kindermenu beschikbaar? Zet het er ook bij! Op deze manier is het duidelijk dat de kinderen ook uitgenodigd zijn. Een aparte uitnodiging voor de kids is ook geweldig!

Waar moet je rekening mee houden bij kinderen op je bruiloft?
Entertainment! Voor kinderen is een ceremonie lang stilzitten. De receptie is nutteloos gepraat en het diner is ook maar gewoon eten. Is er een speelhoek waar ze zich kunnen vermaken, dan is het ook voor de kids een topdag!

Is er toezicht van een volwassene mogelijk dan kan je kiezen om de kids ook tijdens de ceremonie te laten spelen. Zo zijn de ouders gerustgesteld en hebben je gasten aandacht voor de ceremonie.

Als je de kinderen ook bij de ceremonie wil dan is het handig om alle spontane reacties (positief en negatief) te accepteren zoals ze komen.

Trouwen met kinderen bij de ceremonie

Kinderen op je bruiloft tijdens het diner
Bij het diner lijkt het leuk om één grote kindertafel te maken. Het ziet er geweldig uit. Alle kids in mooie kleding samen aan tafel. Maar kunnen ze allemaal eten zonder hulp? Gaan de ouders genieten van het diner of zijn ze alleen met de kindertafel bezig? En blijft alles schoon?

Kijk, als dat niet hoeft dan is het geen probleem. En als ze je daarna ook mogen knuffelen in je trouwjurk dan is het wel een goed idee.

Volgens Amerikaans onderzoek is dit de beste oplossing: gezinnen bij elkaar tijdens het eten en daarna lekker spelen!

Plan de tafels zo in dat de kids bij hun ouders zitten. Na het eten (en misschien ook tussen de gangen door als je meerdere gangen hebt) geef je ze de ruimte om lekker te spelen. Win-win voor iedereen!

trouwen met kids erbij: diner


Bruid en dochter eten diner


kinderen dansen op bruiloft


Over de schrijver
Ik geloof dat mooie herinneringen kracht geven aan de liefde die je voelt.Elke bruiloft ademt liefde en zit vol mooie momenten. Emotionele ouders, lachende broers of gekke zussen en misschien wel met je prachtige kids.Ook ben ik ervan overtuigd dat je deze momenten het mooist herinnert in een presentatie die luxe en klasse uitstraalt.Met een handgemaakt trouwalbum hebben jullie heel je leven deze herinneringen in je handen.De foto’s op professioneel fotopapier zien brengt je, ook jaren later, op een magische manier terug naar de mooie momenten.Dit laat je met trots zien aan je (klein)kinderen.Je bruiloft verdient een topkwaliteit trouwalbum.Hierin wil je professionele trouwfoto's zien.Ik maak ze voor je.Liefs, Daan
Reactie plaatsen

Denk je aan Daan als fotograaf op je bruiloft?