Bruiloft fotograaf Zwijndrecht

Bruiloft fotograaf Zwijndrecht

‘Ik ben niet fotogeniek.’ Dat is wat de bruidegom zei bij ons kennismakingsgesprek. Daar was ik het niet mee eens. Want toen ik hem voor het eerst zag kreeg ik gelijk zin om hem op de foto te zetten. Ik zag een moderne Jack Sparrow voor me hahah!

Om hem gerust te stellen stelde ik voor om de pre-weddingshoot vlak voor de bruiloft te plannen. Op die manier went iedereen op een ontspannen manier aan de camera en aan mij als bruiloft fotograaf. Je merkt dat poseren niet betekent dat je stil moet staan en in de camera je beste neplach moet vasthouden tot je kramp krijgt. Ook neem je de ervaring mee naar de bruiloft en wen je er op de dag zelf sneller aan dat ik om je heen loop.

Dennis en Saskia gingen trouwen in de Pietermankerk in Zwijndrecht met als feestlocatie Boathouse078 het Develpaviljoen. Maar natuurlijk begonnen we thuis bij de bruid voor foto’s van de make up en het haar. 


Bij de bruid kwam ik kwam toevallig tegelijk aan met de weddingplanner Jessica van Yes Events. Eenmaal binnen waren daar al twee kapsters bezig met de bruid en haar schoonzus. Het dochtertje van de bruid wilde ook make up op haar ogen, maar geen lijntje hahah! Zij had haar jurkje zelf mogen samenstellen, wat was dit prachtig zeg. 

Deze voorbereidingen duren meestal wel even. Dit geeft mij de tijd om ook even bij de bruidegom langs te gaan als hij in de buurt is. Dat was zeker het geval. Het Van der Valk Hotel Ara was namelijk op nog geen 5 minuten rijden afstand. 

Ik vond het bij de bruid al heerlijk druk, maar toen ik de deur van de hotelkamer opende bij de heren werd ik helemaal verrast. Lekkere muziek, een grote suite, zes mannen die aan het rennen waren om hun pakken aan te doen en twee boys die een spelletje aan het doen waren op hun telefoon. Deze chaos is perfect voor een bruiloft fotograaf. Heerlijk om te zoeken naar kleine spontane momentjes en deze mooi vast te leggen. Het grote balkon leende zich ook goed voor een groepsfoto met de drone.

Op tijd weer terug naar de bruid om het aantrekken van de trouwjurk vast te leggen. Dit vind ik altijd één van de mooiste momenten op een bruiloft. Wanneer de bruid uit haar badjas stapt en voor het eerst die dag haar jurk aantrekt gebeurd er zó veel. Je voelt de zorg en liefde van de dames die de bruid in de jurk helpen, de spanning en het besef bij de bruid dat het nu echt gaat gebeuren en de emotie bij iedereen wanneer de jurk eenmaal aan is. De bruid is er klaar voor. Dit is hét begin van de dag. Nu is het wachten op de mannen voor de first look.

De bruid en haar dochter stonden in de huiskamer te wachten tot ze werden opgehaald door de bruidegom en zijn zoon. De first look is een prachtig emotioneel moment. Je ziet elkaar die dag voor het eerst in trouwkleding. Echt een heerlijk moment om te fotograferen. 

Op naar het volgende onderdeel van deze mooie dag. De trouwceremonie in de Pietermankerk in Zwijndrecht. Op deze zonnige dag was er een mooie lichtinval in dit kleine kerkje. Na de ceremonie was het tijd voor de taart. Een taart met een uniek design. Gemaakt door de kids! De trouwfotoshoot locatie in Dordrecht was de Grote Kerk. Naast deze kerk ligt de Nieuwe Haven. Dit kwam mooi uit, want zo konden we ook trouwfoto’s op hun boot maken.


Een kerk als fotoshoot locatie voor je trouwfoto’s vind ik net als een oude fabriek he-le-maal geweldig. Hier kan ik een combinatie van natuurlijk licht en mijn flitslicht gebruiken. Het moet natuurlijk wel bij jullie passen, maar ik houd er in ieder geval van! De feestlocatie voor deze bruiloft was Boathouse078. Het Develpaviljoen in Zwijndrecht was supermooi aangekleed en de BBQ (the Bastard Urban Large voor de kenners) begon ook al lekker te roken. Na het diner, toen alle avondgasten er ook waren, was het tijd voor de champagnetoren en de openingsdans. Vervolgens werd er nog lekker gefeest!


AWARD NEWS: In de laatste ronde van 2022 zijn 15 beelden van deze bruiloft bekroond met een Story Award van This is Reportage.


What are Story Awards?

Story Awards are brilliant series of images, all taken from a single wedding. If a photographer has this award, this means they’ve captured lots of different moments from a day to an incredibly high standard.


Bruiloft fotograaf Zwijndrecht

Bruiloft fotograaf in Zwijndrecht

Bruiloft fotograaf

Bruiloft fotograaf voorbereidingen in Zwijndrecht

Bruiloft fotograaf Daan bij bruid in de ochtend

Bruiloft fotograaf bij bruid

Bruiloft fotograaf dochter van de bruid

Bruiloft fotograaf bruid en damesBruiloft fotograaf voor De Pietermankerk in Zwijndrecht

Bruiloft fotograaf in Zwijndrecht De Pieterman kerk

Bruiloft fotograaf bij De Pietermankerk in Zwijndrecht

Bruiloft fotograaf bij Develpaviljoen Zwijndrecht

Bruiloft fotograaf bij Develpaviljoen Boathouse078Over de schrijver
Ik geloof dat mooie herinneringen kracht geven aan de liefde die je voelt. Elke bruiloft ademt liefde en zit vol mooie momenten. Emotionele ouders, lachende broers of gekke zussen en misschien wel met je prachtige kids. Ook ben ik ervan overtuigd dat je deze momenten het mooist herinnert in een presentatie die luxe en klasse uitstraalt. Met een handgemaakt trouwalbum hebben jullie heel je leven deze herinneringen in je handen. De foto’s op professioneel fotopapier zien brengt je, ook jaren later, op een magische manier terug naar de mooie momenten. Dit laat je met trots zien aan je (klein)kinderen. Je bruiloft verdient een topkwaliteit trouwalbum. Hierin wil je professionele trouwfoto's zien. Ik maak ze voor je. Liefs, Daan

Denk je aan Daan als fotograaf op je bruiloft?