Trouwen bij Brasserie Stadhuis in Schiedam

Afgelopen september was ik bij Mike en Sam om hun bruiloft te fotograferen. Zij trouwden in Schiedam bij Brasserie Stadhuis. In de ochtend begon ik bij Mike. Bij het huis van zijn ouders in Rotterdam Zuid aangekomen kwam ik Mike op de parkeerplaats tegen. Hij moest nog even de trouwauto ophalen

Ik ging vast naar binnen om het mooiste plekje van het huis op te zoeken. De slaapkamer had grote ramen waar het licht prachtig door naar binnenkwam. Dit was een perfecte plek voor Mike om zich aan te kleden. De moeder van de bruidegom kreeg haar make-up ook hier op. 

Moeder in de make up voor de bruiloft bij Brasserie Schiedam

Bruidegom laat zijn moeder de manchetknopen fixen

Moeder van de bruidegom helpt met stropdas in Schiedam

De voorbereidingen van Mike zaten er bijna op. Tijd voor mij om vast naar Schiedam te gaan. Sam, de bruid, wilde pas foto’s van haar wanneer ze klaar was. De voorbereiding hield ze privé voor haar en haar moeder. Toen ze klaar was kwam ze naar beneden. Ze zag er prachtig uit!

Deatilshot trouwjurk in Schiedam

Bruid en moeder van de bruid kijken elkaar aan

Oom van de bruid bewondert de jurk

Haar moeder legde de laatste hand aan de jurk en ik maakte nog wat portretfoto’s voordat de rest van de familie kwam. Er kwam zelfs familie uit Aruba overgevlogen! Zij hadden de bruid een tijd niet gezien. En nu stond ze daar, in haar trouwjurk! Heerlijk om die emoties mooi vast te leggen.

First look vader en bruid in Schiedam

bruid en vader van de bruid in Schiedam

tante uit Aruba op bruiloft in Schiedam

Reactie van oma wanneer ze de bruid ziet in haar trouwjurk

Oma ziet bruid in haar trouwjurk in Schiedam

Mike had naast de trouwauto twee motoragenten geregeld. Met loeiende sirenes kwamen ze aan bij het huis in Schiedam. De familie stond buiten te wachten en dat mocht Mike ook gaan doen. Klaar voor de first look!

politiebegeleiding bij bruiloft in Schiedam

First look bruiloft Schiedam

First look bij bruiloft Schiedam

Bruiloft in Schiedam: First Look


Na deze mooie first look was het tijd voor de fotoshoot. Sam had twee mooie locaties uitgezocht. Ik ken Schiedam een beetje en wist dat er in de buurt van de tweede locatie ook een mooie bibliotheek is. Als we tijd over hadden zouden we daar ook nog even shooten.

Bruiloft in Schiedam zwart wit foto

En ja hoor, gelukkig was dit het geval. Alles verliep volgens plan en we hebben prachtige trouwfoto’s in de bibliotheek van Schiedam kunnen maken. 

Trouwfotoshoot in Schiedam centrum

trouwfotoshoot binnenlocatie Schiedam

trouwfotoshoot in Schiedam: Bibliotheek

fotoshoot binnenlocatie Schiedam


Mike en Sam hadden ruim twee uur uitgetrokken voor de fotoshoot. Hierdoor was het heel relaxt shooten op meerdere locaties. De Westmolenstraat, tegenwoordig bekend als instagram hotspot van Schiedam, met de gele gieters was het decor voor de trouwfoto’s buiten.

Fotoshoot Westmolenstraat Schiedam: de straat met de gele gieters

fotoshoot bruidspaar lange haven Schiedam

Om 15:00u stond de ceremonie gepland. Een kwartier van te voren kwam het bruidspaar aan in het oude stadhuis van Schiedam. De emotie was goed zichtbaar bij de vader van de bruid, vlak voordat hij haar mocht weggeven. 

Vader en bruid in Schiedam, vlak voordat zij de zaal in mogen

Tijdens de ceremonie werden er aardig wat traantjes weggepinkt. Ook was er voor veel gasten nog een verrassing. De trouwambtenaar vertelde aan het eind van haar speech namelijk dat Mike en Sam een kindje verwachten! Tijd voor dubbele felicitaties en een uitleg aan de gasten die meekeken via de laptop. 

Vader en moeder van de bruid luisteren naar de speech

Stadhuis Schiedam: Ze zijn getrouwd

emotioneel moment tussen bruid en moeder na de ceremonie

emotioneel moment tussen bruid en tante na de ceremonie


Emotionele felicitatie van de vader van de bruid


Knuffel met oma! mooie emoties in dit moment


Bruiloft met livestream Aruba


De receptie, het diner en het feest (voor zover dat mocht gezien de maatregelen) vond plaats bij Brasserie Stadhuis. Dat was geen lange reis, de brasserie ligt namelijk precies onder de trouwzaal. 


Blije daggasten in Schiedam


Bruiloft in Schiedam

Dames op het terras tijdens de bruiloft bij Brasserie Stadhuis

Trouwfeest in Schiedam bij Brasserie Stadhuis

Trouwen bij Brasserie Stadhuis in Schiedam: Feest!

Als afscheid was een Big Exit gepland. Deze erehaag met sterretjes (Big Sparkler Exit) was een geweldige afsluiting van deze bruiloft in Schiedam.

Trouwfeest in Schiedam: Brasserie Stadhuis

Trouwfeest bij Brasserie Stadhuis: Sterretjes in Schiedam

Gaan jullie ook trouwen in Schiedam? Check hier of ik nog beschikbaar ben!


Over de schrijver
Ik geloof dat mooie herinneringen kracht geven aan de liefde die je voelt. Elke bruiloft ademt liefde en zit vol mooie momenten. Emotionele ouders, lachende broers of gekke zussen en misschien wel met je prachtige kids. Ook ben ik ervan overtuigd dat je deze momenten het mooist herinnert in een presentatie die luxe en klasse uitstraalt. Met een handgemaakt trouwalbum hebben jullie heel je leven deze herinneringen in je handen. De foto’s op professioneel fotopapier zien brengt je, ook jaren later, op een magische manier terug naar de mooie momenten. Dit laat je met trots zien aan je (klein)kinderen. Je bruiloft verdient een topkwaliteit trouwalbum. Hierin wil je professionele trouwfoto's zien. Ik maak ze voor je. Liefs, Daan

Denk je aan Daan als fotograaf op je bruiloft?