Trouwceremonie

Vraag over de bruiloft: Wat gebeurt er tijdens de ceremonie?
De ceremonie is het officiële gedeelte van de bruiloft. De trouwambtenaar of BABS vertelt je wat het huwelijk inhoudt, jullie geven elkaar het Ja-woord en dan hoor je de bekende zin: "Dan verklaar ik jullie nu getrouwd." 

De eerste kus als getrouwd stel is dan het grootste moment waar iedereen op wacht. Daarna wordt de trouwakte getekend door het bruidspaar, de getuigen en de trouwambtenaar.

Om het nog mooier te maken worden momenten als de binnenkomst van de bruidegom en vooral de binnenkomst van de bruid in de zaal grote momenten gemaakt.
Als bruid word je vaak begeleidt door iemand die je dierbaar is. Traditioneel is dit de vader van de bruid. Maar je moeder of een ander dierbaar persoon kan natuurlijk ook. 
Loopt de bruidegom dan alleen? Dit hangt af van wat hij wil. Sommigen kiezen ervoor om ook begeleidt te worden door één van de ouders. Wanneer een broer of beste vriend gevraagd wordt dit te doen, zullen zij dit ook een hele eer vinden.


Tip voor je bruiloft
Mensen die van je houden vinden het een hele eer wanneer zij iets mogen doen tijdens of voor de bruiloft!

Een mooie tip voor je bruiloft is om je hiervan bewust te zijn. Bij mijn eigen bruiloft had ik dit beter kunnen doen. Ik had, als bruidegom, al maanden in mijn hoofd dat mijn moeder met mij mee zou lopen de zaal in.

Ik heb heel de bruiloft zelf gepland en was daar zo druk mee bezig, dat ik helemaal vergeten was dit aan mijn moeder te vertellen. Op de bruiloft, bij aankomst in het stadhuis van Schiedam vroeg ik haar te wachten. Toen ik het vertelde barstte ze in tranen uit en vond ze het helemaal geweldig.

Natuurlijk was het voor mij mooi en wilde ik dit graag. Maar ik was me er niet van bewust dat dit zo speciaal was voor haar. Wanneer je dit wel weet, kan je je voordeel ermee doen!

Maak bijvoorbeeld een uitnodiging of stel een brief op met een officiële titel: Belangrijke Taak tijdens de bruiloft.

Schrijf hierin wat diegene voor je betekent en dat je daarom deze vraag stelt. Omschrijf de 'taak' origineel en maak er iets leuks van.

Dit kan je trouwens ook doen voor mensen aan wie je andere dingen vraagt zoals de ceremoniemeesters, ringdrager, bruidsmeisjes enz.
Reactie plaatsen