Diner op je bruiloft

Welk eten serveer je als diner op je bruiloft?
Zoals met elk onderdeel van je mooiste dag mogen jullie dit zelf invullen. Soms is het afhankelijk van de trouwlocatie. Ga daar dus na of je dit vrij mag regelen of dat je dit verplicht moet afnemen. Er zijn verschillende vormen diner. Zittend diner, shared dining en buffet.

Zittend diner
Dit is de vorm zoals je in de meeste restaurants ziet. Alle gasten gaan zitten en het personeel serveert de borden aan tafel. Dit is de meest traditionele vorm van dineren op je bruiloft. Er is rust omdat iedereen blijft zitten. De gasten kiezen een voor-, hoofd- en nagerecht en dit wordt keurig aan tafel gebracht door het personeel. 

Er moet daarom wel meer personeel aanwezig zijn, dus dit is vaak iets prijziger. Ook zijn de gasten beperkt tot hun dinerkeuze en moeten zij deze van te voren aangeven. Dit vraag je al in de uitnodiging. En omdat iedereen blijft zitten is het belangrijk om een tafelindeling te maken waarbij je rekening houdt met wie je naast elkaar zet. 

Een zittend diner is qua planning en tijdschema wel weer het handigst. Je weet wanneer er een gerecht wordt geserveerd. Daartussen kunnen zaken als een speech, toast en wellicht een vader-bruid en moeder-bruidegom dans worden gepland. Ook kan je goed inschatten wanneer het diner klaar is.

Shared diner
Bijna hetzelfde als een zittend diner, maar dan iets minder formeel. Er is hier ook veel personeel aanwezig. Het verschil is dat de gasten niet van te voren hun keuze hoeven op te geven.

Het personeel serveert het, door jullie gekozen, menu in grote schalen en borden op tafel waar iedereen van mag pakken wat ze willen. Hierbij zijn de gasten niet gebonden aan een vaste plek aan tafel, waardoor er meer beweging en interactie is tussen de verschillende gasten.

Buffet op je bruiloft
Buffet is de vorm die je vaak ziet in hotels op vakantie. Lange tafels met veel verschillende soorten eten. Elke gast kan naar wens eten van de tafels pakken. Dit is het meest informeel aangezien er veel beweging is. Gasten lopen continue heen en weer om eten te halen en er kan soms zelfs een rij ontstaan.

Hier is minder personeel bij nodig aangezien de gasten zelf hun eten kunnen pakken. Wil je minder uitgeven aan het diner, dan kan dit een slimme en hele gezellig keuze zijn. Heb je echter veel oudere gasten of mensen die slecht ter been zijn, dan is één van de andere vormen misschien handiger.

Ook als je met mooi versierde tafels vol bloemen en kaarsen een romantische sfeer wil creëren is het handiger als mensen een vaste plaats hebben.

Reactie plaatsen