Openingsdans

Dansen op je bruiloft kan heel mooi zijn. Er zijn verschillende soorten dansen. De bekendste is de traditionele openingsdans.

Het is handig om deze dans aan het begin van van je trouwfeest te doen. Na deze dans kan iedereen worden uitgenodigd om mee te dansen.

Welke dansstijl voor een bruiloft?
De dansstijl is natuurlijk geheel afhankelijk van wat je wil. En wat jullie kunnen.. Nou ja, dat hoeft niet eens. Eigenlijk gewoon wat jullie leuk vinden om te doen!

Zoals met alles geldt ook hier, het is jouw dag. Het hoeft dus geen stijve Waltz te zijn op klassieke muziek en je hoeft ook geen Melissa Molinaro te zijn. Just have some fun!

Vader en bruid dans
Wat vooral in Amerika veel gedaan wordt is een vader en bruid dans. Dit kan tegelijk met de moeder en bruidegom dans. Nog even een laatste momentje met degene die je dierbaar is, voordat je voorgoed weggaat met je man en nooit meer terugkomt. Ahh nee geintje.

Maar het is wel een mooi moment waarin jullie beseffen hoe blij je met elkaar bent. Wat jullie allemaal hebben meegemaakt en dat dit de dag is waarop je getrouwd bent. Het is helemaal goed gekomen met je, je leven is goed en je bent gelukkig.

Dat is het allerfijnst wat een ouder zich kan wensen. Nog even dansen met elkaar is zelfs voor de stoerste ouder een emotioneel moment.

Reactie plaatsen